Raziskovalna oprema (2009)

PPGIS raziskovalni sistem

Opis opreme:
Oprema predstavlja raziskovalni sistem, ki je sestavljen iz strežniškega in mobilnega terminalskega dela. Namenjen je raziskovanju javne participacije v procesih prostorskega planiranja. Osnova raziskovalnega sistema je medmrežniški del, ki uporablja medmrežne strežnike v strežniški omari, ki so dodatno zaščiteni proti izgubi podatkov z dodatnim redundančnim strežnikom ter z zunanjimi diskovnimi polji. Mobilni terminalski del je namenjen zbiranju javnih mnenj na javnih razgrnitvah.

Lokacija raziskovalne opreme:
Raziskovalna oprema se nahaja na UIRS, Trnovski pristan 2, Ljubljana.

Kontaktna oseba:
Boštjan Cotič
e-mail:bostjan.cotic(at)uirs.si
tel.:01/ 420 13 21

Postopek za uporabo je sledeč:

1. Pošljite poizvedbo skrbniku raziskovalne opreme in pri tem priložite:

 - vaše osnovne podatke (ime, priimek, zaposlitev, raziskovalno delo);
 - kratek opis raziskovalnega problema, za katerega bi potrebovali opremo;
 - približno količino časa ter okvirne termine za uporabo raziskovalne opreme.

2. Od skrbnika boste v najkrajšem možnem času dobili odgovor o:

 - zasedenosti opreme oz. če so predlagani termini prosti in če ne, kateri termini še niso zasedeni;
 - primernosti vašega raziskovalnega/pedagoškega dela za delo z raziskovalno opremo.

3. Po določitvi terminov za uporabo opreme lahko glede na vaše predhodne izkušnje in naravo dela s skrbnikom izberete ustrezno stopnjo strokovne pomoči.

Cena uporabe raziskovalne opreme:
Cena je sestavljena iz stroškov amortizacije, stroškov dela, materiala in storitev vzdrževanja:

 - Cena najema opreme = 4,40 €/h
 - Cena ure strokovnjaka za pomoč pri upravljanju z opremo = 16,25€/h

 


Novice
10. junij 2017: Praznujemo Svetovni dan dediščine Art Nouveau!
Že peto leto tudi v Sloveniji 10. junija praznujemo Svetovni dan dediščine Art Nouveau. Na ta dan sta umrla slavna arhitekta gibanja Antonio Gaudi in Ödön Lechner. Organizacije iz celega sveta pripravijo prireditve, vodenja, delavnice in razne dogodke. V letu 2017 je tema praznovanja Gibanje v Art Nouveau …
Povezava

Več ...

LUMAT na 28. Sedlarjevem srečanju Društva urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije
Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani je letos gostil 28. Sedlarjevo srečanje, ki ga letno organizira Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije. Srečanja se je udeležilo okoli 100 strokovnjakov s področja prostorskega in urbanističnega načrtovanja. Letošnji dogodek je bil posvečen aktualni urbanistični temi urbane regeneracije s katero so želeli odpreti razpravo in osvetliti predloge za učinkovito prenovo in urbano regeneracijo v Sloveniji. V sklopu strokovnih predavanju je Boštjan Cotič z Urbanističnega inštituta Republike Slovenije predstavil projekt LUMAT, ki se ukvarja s celovitim upravljanjem funkcionalnih urbanih območij z vidika trajnostne rabe prostora tudi v Sloveniji.
Povezava

Več ...

Vodilni partner obiskal Slovenske partnerje projekta LUMAT
V okviru evropskega projekta LUMAT, ki ga finančno podpira program Osrednje Evrope, je bil v Sloveniji med 16. in 18. majem 2017 organiziran sestanek med vodilnim partnerjem in slovenskimi partnerji projekta LUMAT, Urbanističnim inštitutom RS, Ministrstvom za okolje in prostor in Mestno občino Kranj. Projekt LUMAT naslavlja problematiko nesistematičnega upravljanja degradiranih urbanih območij in poslovnih con. Namen sestanka je bil natančneje predstaviti pričakovane rezultate projekta in pilotne aktivnosti pilotnega partnerja mesta Kranj.
Povezava

Več ...

 Ostale novice ...
       
Urbanistični inštitut Republike Slovenije, Trnovski pristan 2, 1000 Ljubljana; Don't click, unless you are certain! tel.: (01)420-13-10, e-pošta: info@uirs.si