Search
en-USsl-SI
RaziskovanjeProjektiProjekt
razsirimo obzorja kulturnega_www.png

Razširimo obzorja kulturnega

Razširimo obzorja kulturnega – invalidi in pripadniki različnih narodov: spodbujevalci razvoja kulture



Program / naročnik / financer itd.:
Beletrina

Trajanje projekta:
2014 - 2014

Kratko o projektu:


V okviru projekta Razširimo obzorja kulturnega – invalidi in pripadniki tujih narodov: spodbujevalci razvoja kulture je bil Urbanistični inštitut Republike Slovenije odgovoren za analizo fizične in komunikacijske dostopnosti. Skupaj s predstavniki ranljivih skupin - mentorji smo izvedli terensko analizo fizične dostopnosti štirih izbranih javnih objektov v Ljubljani, ki ponujajo kulturne vsebine. Izbor sodelujočih organizacij je predhodno izvedla Beletrina. Izbor je temeljil na kriterijih prepoznavnosti javnih zavodov, raznovrstnosti kulturne ponudbe, obiskanosti prireditev in programa s strani obiskovalcev ter pripravljenosti za aktivno sodelovanje. Izbrani in pregledani so bili: (1) Cankarjev dom, Kulturni in kongresni center; (2) Kino Šiška, Center urbane kulture; (3) Kinodvor; (4) Slovenski etnografski muzej.
Terenska analiza dostopnosti je trajala približno štiri ure za posamezen objekt in je bila izvedena s pomočjo popisnega lista, ki je bil oblikovan v okviru projekta Ukrepi za uresničevanje pravic invalidov do dostopa brez ovir (UIRS, 2009). Rezultati terenske analize dostopnosti so bili nato predstavljeni v poročilih za posamezen objekt kot nato skupaj še v zaključnem poročilu.
Za potrebe izvedbe terenske analize dostopnostije je bilo izvedeno tudi usposabljanje mentorjev. V ta namen smo pripravili strokovno gradivo na temo dostopnosti ter izvedli enodnevno izobraževanje. Raziskovalci Urbanističnega inštituta so aktivno sodelovali tudi pri drugih nalogah projekta, kot je npr. snemanje terenske analize za televizijsko oddajo Prisluhnimo tišini (RTV SLO)  ter snemanje kratkega promocijskega filma o tematiki.


Vodja projekta:


Mag. Biba Tominc univ. dipl. geog.  +386 (0)1 420 13 00 int. 34
biba.tominc@uirs.si


 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top