Search
en-USsl-SI
Alternator
Print  / Vesna Slabe 2071
/ Categories: Novice

Alternator

strokovna spletna revija, ki jo pišejo raziskovalke in raziskovalci

Alternator je strokovna spletna revija, ki jo pišejo raziskovalke in raziskovalci za vse, ki jih znanost in z njo povezani razmisleki zanimajo. Spletno mesto prinaša alternativo sodobnim medijem in omogoča brezplačen dostop do kakovostnih znanstvenih vsebin širokega spektra. Alternator je prvi slovenski spletni portal, katerega vsebine na strokoven, a dostopen način ustvarjajo prav raziskovalci in raziskovalke sami.

Spletna revija je vzniknila februarja 2020, med njenimi podporniki pa je tudi Urbanistični inštitut Republike Slovenije. Ker si želimo, da bi naši bralci o znanosti brali iz prve roke, vabimo tako mlajše kot tudi že starejše, izkušene raziskovalke in raziskovalce, da nam v obliki znanstvenega eseja predstavijo izsledke svojih nedavnih raziskav ter svoje konkretne znanstvene dosežke, nam pomagajo razrešiti kakšno dilemo, morda podajo razmislek o položaju znanosti kot take in delijo z nami kakšno (osebno) znanstveno zgodbo.

Doslej so bili med avtorji in avtoricami prispevkov tako uveljavljeni raziskovalci, nosilci ERC projektov ter priznani akademiki iz tujine, kot tudi mlajši raziskovalci in doktorski študentje, raznolikost vsebin pa utrjuje namero portala: povezovanje znanstvenikov različnih strok ter preseganje polarizacije med naravoslovno-tehničnimi in družboslovno-humanističnimi vedami. Ob tej priložnosti vas prijazno vabimo k pisanju (in seveda branju), vi pa nam tako pomagate razširiti Alternatorjevo znanstveno skupnost. Prispevke sprejemamo na naslov urednistvo@alternator.science

Med novicami UIRS boste našli tudi povezave do člankov, ki so bili v preteklem mesecu objavljeni v spletni reviji Alternator. Lahko pa se prijavite na e-novice, kjer vas bomo tedensko obveščali o novih prispevkih.

Tokrat vam predstavljamo članke meseca januarja 2023:

»Zapletena zgodba o strukturni biologiji« (dr. Boštjan Gabrovšek, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani)

»Bacteria Are Social Creatures Too« (Anja Tušar, Institut Ruđer Bošković v Zagrebu)

»Barvitost narave – ali gre za modo ali ima raznobarvnost pri vrstah pomen?« (dr. Tatjana Simčič in dr. Anamarija Žagar, Nacionalni inštitut za biologijo)

»Meteorological Tsunamis in the Adriatic Sea« (dr. Jadranka Šepić, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu)

Previous Article Srečanje deležnikov ob zaključku projekta Creatoures (INTERREG ADRION)
Next Article Spremenjen delovni čas knjižnice Urbanističnega inštituta RS
Seznam novic

 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top