Search
en-USsl-SI
Novosti EU financiranja in evalvacija izvajanja Misij EU
Print  / Vesna Slabe 1574
/ Categories: Novice

Novosti EU financiranja in evalvacija izvajanja Misij EU

Okrogla miza, 4. 10. 2023 v Hiši EU, Dunajska 20, Ljubljana

Namen raziskovalnih in inovacijskih Misij EU v programu Obzorje Evropa je zagotoviti rešitve nekaterih največjih globalnih izzivov, s katerimi se soočamo tudi na področju EU. Po dveh letih izvajanja se bo v okviru projekta ROAD3P izvedel pregled vmesne evalvacije, izmenjava izkušenj na tem področju in načrtovanje nadaljnjih korakov. Razprava udeležencev okrogle mize bo vključevala tako poglede Evropske komisije, sodelujočih pri uresničevanju Misij EU, Strateškega programskega odbora za Misije EU pa tudi vidik državljanov in zainteresirane javnosti. Okrogla miza bo torej ponudila vpogled v izvajanje Misij EU neposredno iz terena.

Namen projekta ROAD3P, ki ga sofinancirata Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije in Evropska unija – NextGenerationEU, je krepiti kapacitete raziskovalnega sektorja v smislu uresničevanja zastavljenih ciljev EU ter zagotoviti večjo uspešnost Slovenije v projektnih prijavah. V sklopu dejavnosti projekta, Urbanistični inštitut Republike Slovenije dne 4. 10. 2023 v Hiši EU organizira nacionalni dogodek »Novosti EU financiranja in evalvacija izvajanja Misij EU«.

Sloveniji je namreč ponujena zanimiva priložnost v okviru Widening in Hop-on sheme, ki omogoča priključitev inštitucij iz Widening držav (med katere sodi tudi Slovenija) kot polnopravnih partnerjev že odobrenih projektov na Pillar 2 in EIC Pathfinder. S tem se stremi k dvigu kapacitet pri formiranju uspešnih partnerstev na razpisih Obzorje Evropa.

Nadalje bo na dogodku obravnavan tudi nov trend v financiranju EU projektov - Lump Sum. Ta način financiranja bo v prihodnje razširjen na večinski del programov Evropske unije, zato se smiselno dileme in vprašanja še pravočasno nasloviti, ter s tem pripomoči k večji uspešnosti Slovenije v projektnih prijavah in s tem črpanju evropskih sredstev.

Podrobnejšo vsebino in časovnico dogodka si lahko ogledate v priloženem PROGRAMU, udeležbo pa potrdite s PRIJAVO do ponedeljka, 2. 10. 2023.

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite!

Previous Article Vabilo na spletni posvet: »Spodbujeni promet: zakaj širitev cest kljub veliki naložbi ne odpravi zastojev?«
Next Article 1. nacionalni dogodek projekta »SPOZNAJ – Podpora pri uvajanju načel odprte znanosti v Sloveniji«
Seznam novic

 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top