Search
en-USsl-SI

LUMAT IZOBRAŽEVANJE

Slika: LUMAT IZOBRAŽEVANJE
0 4106

LUMAT IZOBRAŽEVANJE

EKOSISTEMSKE STORITVE IN ORODJA ZA PARTICIPACIJO

Predavalnica Knjižnice Urbanističnega inštituta RS, torek, 02. oktober 2018 ob 09:30

Vljudno vas vabimo, da se v torek, 2. oktobra 2018 ob 9.30 udeležite dogodka v okviru projekta LUMAT, kjer bosta osrednji temi ekosistemske storitve in orodja za participacijo. Dogodek organizira Urbanistični inštitut Republike Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Društvom urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije v okviru Meseca prostora 2018. 

Projekt LUMAT je sofinanciran v okviru programa Interreg Srednja Evropa, naslavlja pa problematiko nesistematičnega upravljanja degradiranih urbanih območij in slabo izkoriščenih poslovnih con. Cilj projekta je priprava in izvajanje celostnih načrtov okoljskega upravljanja v funkcionalnih območij in izvedba pilotnih projektov v sedmih srednjeevropskih državah, med katerimi je Slovenija s pilotnim projektom v Kranju. 

Connecting Nature

Slika: Connecting Nature
0 2345

Connecting Nature

Hitri zmenki 3.

V okviru projekta Connectinh Nature je bil v septembru organiziran še tretji hitri zmenek (ang. Speed date") med predstavniki angleškega mesta Glasgow in Urbanističnim inštitutom RS.

Na zmenku so predstavniki Urbanističnega inštituta predstavili predstavnikom mesta Glasgow uporabo generativne spletne platforme, ki so jo razvili na inštitutu kot sklop orodij za pomoč pri izvajanju javne participacije v procesih urbanističnega načrtovanja. Generativno platformo pa se lahko uporabi tudi v drugih primerih javne participacije. Predstavniki mesta Glasgow so v orodjih, ki jih omogoča generativna spletna platforma videli možnosti za promocijo in zbiranje javnega mnenja o svojih projektih, ki jih izvajajo v okviru projekta Connectinh Nature.

Kino med bloki

Slika: Kino med bloki
0 3590

Kino med bloki

Ljubljana, Bratovševa ploščad, 7. september 2018

Ljubljana, Bratovševa ploščad, 7. september 2018

V okviru projekcije Kino med bloki, ki se bo odvila 7. septembra na Bratovševi ploščadi, bo prvič javno predvajan video HUMANA MESTA – LJUBLJANA.

Video predstavlja vse aktivnosti na področju javnega prostora in participacije, ki jih je Urbanistični inštitut RS s sodelovanjem prebivalcev in drugih deležnikov, izvajal v soseski RUSKI CAR.

Participativni proračun v Chicagu

Slika: Participativni proračun v Chicagu
0 21915

Participativni proračun v Chicagu

Brezplačno predavanje v angleškem jeziku

Knjižnica Urbanističnega inštituta RS, torek, 18. september 2018 ob 17.00 uri

Knjižnica Urbanističnega inštituta RS, torek, 18. september 2018 ob 17.00 uri

Teresa Córdova bo razpravljala o participativnem proračunu (PB) v Chicagu in opisala vlogo Great Cities Institute (GCI) pri vodenju tega demokratičnega procesa določanja javne porabe. Predstavila bo zgodovino participativnega proračunskega načrtovanja in opisala proces in partnerstva potrebna za oblikovanje uspešnega procesa. Razpravljala bo tudi o izzivih PB in strategijah za njihovo premagovanje.

Sodelovanje pri PB je demokratičen proces, v katerem se člani skupnosti neposredno odločijo, kako porabiti del javnega proračuna. Ljudem ponuja temeljito drugačen način sodelovanja z vlado. Združeni narodi PB promovirajo kot najboljšo prakso demokratičnega upravljanja. Februarja 2012 je GCI sodeloval s Projektom PB in široko koalicijo mestnih svetnikov, mestnih institucij in organizacij, ki se ukvarjajo s skupnostjo, za zagon PB Chicago. PB Chicago želi izvajati in razširiti procese PB in neposredno demokracijo v Chicagu. GCI je vodilni univerzitetni partner PB Chicago, ki je odgovoren za zagotavljanje splošnega vodenja projektov, angažiranja skupnosti in vrednotenja. Od leta 2012 je PB Chicago vključil več kot 13.000 prebivalcev v dvanajstih različnih skupnostih, ki se neposredno odločajo, kako porabiti več kot 18 milijonov javnih sredstev.

Teresa Córdova je direktorica Great Cities Institute (GCI) na univerzi v Illinoisu v Chicagu. Je tudi profesorica za urbanistično načrtovanje in politiko na Visoki šoli za urbanistično načrtovanje in javne zadeve (CUPPA) in oddelkov za sociologijo, spol in ženske študije UIC ter latinskoameriške študije. Prof. Córdova je doktorirala iz sociologije na Univerzi v Kaliforniji, Berkeley. Prejela je več priznanj za akademske dosežke in vodenje, vključno s priznavanjem njene vloge pri načrtovanju infrastrukture ter razvojem malega podjetniškega inkubatorja in komercialne kuhinje.

Vljudno vabljeni na predavanje in pogovor, ki bo sledil. Več informacij na info@uirs.si.



LUMAT mednarodna konferenca "Prihodnji izzivi upravljanja s prostorom"

Slika: LUMAT mednarodna konferenca "Prihodnji izzivi upravljanja s prostorom"
0 9649

LUMAT mednarodna konferenca "Prihodnji izzivi upravljanja s prostorom"

Prispevki projekta LUMAT k evropskim izkušnjam

Brdo pri Kranju, 25. september 2018

25. septembra 2018 bo v okviru projekta LUMAT na Brdu pri Kranju organizirana mednarodna konferenca o prihodnjih izzivih celovitega upravljanja z zemljišči.

Konferenca se osredotoča na vlogo celovitega prostorskega in regionalnega planiranja ter na pomen urbane prenove kot rešitev za spopadanje se z izzivi širitev urbaniziranih območij in zmanjševanja porabe zemljišč. Da bi dosegli zastavljene cilje na področju trajnostne rabe tal 2050, bodo prihodnje rešitve morale vključevati poleg drugih tudi ukrepe za kompenzacijo in okoljska orodja, ki so že bila uvedena v različnih evropskih regijah. Dobre prakse in rešitve bodo predstavili partnerji LUMAT in vabljeni govorniki.

Projekt LUMAT je sofinanciran v okviru programa Interreg Srednja Evropa, naslavlja pa problematiko nesistematičnega upravljanja degradiranih urbanih območij in slabo izkoriščenih poslovnih con. Cilj projekta je priprava in izvajanje celostnih načrtov okoljskega upravljanja v funkcionalnih območij in izvedba pilotnih projektov v sedmih srednjeevropskih državah, med katerimi je Slovenija s piliotnim projektom v Kranju.

Konferenco organizira projekt LUMAT in Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije.

Humana mesta Ljubljana

Slika: Humana mesta Ljubljana
0 3439

Humana mesta Ljubljana

Videoposnetek

Predstavitev aktivnosti v ljubljanski soseski Ruski car v okviru projekta Humana mesta / Izzivanje merila mesta 2014 - 2018.

Vabimo vas k ogledu videoposnetka Humana mesta Ljubljana, ki povzema glavne aktivnosti projekta Humana mesta / Izzivanje merila mesta 2014 - 2018 v ljubljanski soseski Ruski car.

Slovenska različica videoposnetka (kratka / dolga)

Angleška različica videoposnetka (kratka / dolga)

Projekt Humana mesta / Izzivanje merila mesta 2014 - 2018 se v septembru 2018 zaključuje v okviru Tedna oblikovanja v estonskem Talinu. Več o dogodku na povezavah http://humancities.eu/activities/13th-tallinn-design-festival/ in http://disainioo.ee/.

Connecting Nature

Slika: Connecting Nature
0 2349

Connecting Nature

Hitri zmenki 2.

V okviru projekta Connectinh Nature je bil v avgustu organiziran že drugi hitri zmenek (ang. Speed date") tokrat med predstavniki belgijskega mesta Genk in Urbanističnim inštitutom RS.  

Na zmenku so predstavniki Urbanističnega inštituta predstavili predstavnikom mesta Genk uporabo generativne spletne platforme, ki so jo razvili na inštitutu kot sklop orodij za pomoč pri izvajanju javne participacije v procesih urbanističnega načrtovanja. Generativno platformo pa se lahko uporabi tudi v drugih primerih javne participacije. Predstavniki mesta Genk Poznań so v orodjih, ki jih omogoča generativna spletna platforma ravno tako kot mesto Poznan, videli možnosti za promocijo in zbiranje javnega mnenja o svojih projektih, ki jih izvajajo v okviru projekta Connectinh Nature. Vendar so na koncu ugotovili, da že sodelujejo z lokalnim ponudnikom spletnih storitev, ki ponuja podobna orodja.

Connecting Nature

Slika: Connecting Nature
0 2209

Connecting Nature

Hitri zmenki 1.

V okviru projekta Connectinh Nature je bil prvega avgusta je bil organiziran hitri zmenek (ang. Speed date") med predstavniki mesta Poznań in Urbanističnim inštitutom RS.  

Na zmenku so predstavniki Urbanističnega inštituta predstavili predstavnikom mesta Poznań uporabo generativne spletne platforme, ki so jo razvili na inštitutu kot sklop orodij za pomoč pri izvajanju javne participacije v procesih urbanističnega načrtovanja. Generativno platformo pa se lahko uporabi tudi v drugih primerih javne participacije. Predstavniki mesta Poznań so v orodjih, ki jih omogoča generativna spletna platforma videli možnosti za promocijo in zbiranje javnega mnenja o svojih projektih, ki jih izvajajo v okviru projekta Connectinh Nature.

Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

Slika: Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju
0 10635

Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

Fotografska razstava

Knjižnica in pasaža Urbanističnega inštituta RS, 30. 7. - 30. 9. 2018

Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na razstavo Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju od 30. julija do 30. septembra 2018 v knjižnico in pasažo inštituta. Razstavo so pripravili partnerji projekta ART NOUVEAU iz sedmih podonavskih držav. Cilj projekta je okrepitev varstva, oživljanje in promocija art nouveau dediščine v Podonavju. Razstava predstavlja izbrane primere iz podonavske regije in je bila v tednu Svetovnega dneva dediščine Art Nouveau 2018 istočasno na ogled v vseh partnerskih mestih: Beogradu, Budimpešti, Bukarešti, Ljubljani, Oradeji, Sofiji, Subotici, Dunaju in Zagrebu.

Kontakt: vlasta.vodeb@uirs.si

Ven za zdravje

Slika: Ven za zdravje
0 8379

Ven za zdravje

Program temelji na povezovanju področij javnega zdravja in prostorskega načrtovanja in izvaja različne aktivnosti, od raziskovalnih s pilotnim testiranjem, do prenosov znanja, osveščanja in promocije.

Urbanistični inštitut Republike Slovenije je leta 2017 pri­čel z izvajanjem programa »Strokovne podlage za pro­storsko načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti prebivalstva«, ki ga v okviru Razpisa za sofinanciranje programov na področju prehrane in telesne dejavnosti za zdravje za leta 2017 do 2019 sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Program, poimenovan Ven za zdravje, je namenjen strokovni povezavi področij prostorskega načrtovanja in javnega zdravja. Temelji na pripravi celo­vitega pregleda različnih vidikov za ustrezno načrtovanje, prenovo in upravljanje zelenih površin z namenom zagotavljanja zdravega in kakovostnega bivalnega okolja. Slednje bo omogočalo in spodbujalo aktiven, zdrav življenjski slog prebivalcev vseh starosti in družbenih skupin.

Vidiki načrtovanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti so namreč raznoliki, a hkrati med seboj tesno povezani. Osrednji poudarek strokovnih podlag je obravnava zelenih površin kot odprtih prostorov naselij - njihove vloge, pomena in potencialov s stališča javnega zdravja, tipologije zelenih površin ter vidikov njihove kakovosti. Skozi celostni pristop se vključuje tudi pomembne podporne tematike, pri čemer je poudarek na prepoznavanju njihovih relevantnih vsebin za podporo celovitemu in učinkovitemu načrtovanju zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti. Te tematike so trajnostna mobilnost (načrtovanje za hojo in kolesarjenje), demografske značilnosti lokalnih okolij, varnost in enakovredna dostopnost javnih zelenih površin, doživljanje prostora, participativno načrtovanje in soustvarjanje.

Rezultati programa bodo splošne smernice za načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne aktivnosti prebivalcev in strokovno gradivo za podporo občinam pri zasnovi pristopov in odločanju. Relevantnost različnih vidikov in testiranje uporabnosti oblikovanih smernic za strateško in podrobnejšo raven načrtovanja se preverja na primeru občine Kočevje.

Vir: Strokovne podlage za prostorsko načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesnih dejavnosti prebivalstva

Več informacij o projektu lahko dobite TUKAJ.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Projekt / program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

Slika: Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju
0 3570

Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju

Fotografska razstava

Atrij Mestnega muzeja Ljubljana, 7. - 25. julij 2018

Urbanistični inštitut Republike Slovenije in Mestni muzej Ljubljana vabita na fotografsko razstavo Art Nouveau valovanje: arhitekturna dediščina v Podonavju od 7. – 25. julija 2018 v atriju Mestnega muzeja Ljubljana. Razstavo so pripravili partnerji projekta ART NOUVEAU iz sedmih podonavskih držav. Cilj projekta je okrepitev varstva, oživljanje in promocija art nouveau dediščine v Podonavju. Razstava predstavlja izbrane primere arhitekture art nouveau iz podonavske regije in je bila v tednu Svetovnega dneva dediščine Art Nouveau 2018 istočasno na ogled v vseh partnerskih mestih: Beogradu, Budimpešti, Bukarešti, Ljubljani, Oradeji, Sofiji, Subotici, Dunaju in Zagrebu.

Če ne moreš iz stanovanja, kaj boš potem?

Slika: Če ne moreš iz stanovanja, kaj boš potem?
0 4321

Če ne moreš iz stanovanja, kaj boš potem?

Intervju z dr. Boštjanom Kerblerjem

V junijski številki revije Vzajemnost je bil objavljen intervju z dr. Boštjanom Kerblerjem, ki si ga lahko preberete na tej povezavi.​

CONNECTING NATURE

0 2044

CONNECTING NATURE

Drugo partnersko srečanje

V okviru projekta CONNECTIN NATURE je bilo od 11.6.-13.6. drugo srečanje projektnih partnerjev v Ioanini, Grčija.

Srečanje je bilo namenjeno pregledu opravljenih zadanih nalog, poročanju vodij delovnih paketov in poročilom vodilnih mest o poteku dela z mesti, ki sledijo vodilnim mestom.

Srečanje je potekalo v grškem mestu Ioanina, ki je eno od mest vključenih v projekt.

Predstavniki vseh vključenih mest so predstavili projekte, ki jih organizirajo v sklopu naloge, z vidika:
1. kazalcev uspešnosti,
2. postopka sooblikovanja (sodelovanja z zainteresiranimi stranmi),
3. predlogov za tehnično izvedbo z vidika naravne rešitve in
4. finance, poslovne modele in razmišljanja o potencialu te naložbe za ustvarjanje inovacij in gospodarskega razvoja na območju.

Na srečanju so tudi tekli pogovori med mesti in ponudniki rešitev s področja na naravi temelječih rešitev.

Po koncu srečanja je še sledil ogled občine Pavlos Melas, ki je tudi sodelujoča v projektu Connecting Nature.

Sestanek projekta LUMAT

Slika: Sestanek projekta LUMAT
0 15957

Sestanek projekta LUMAT

24. do 25. maja 2018 

Na Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije od 24. do 25. maja 2018 poteka sestanek projekta LUMAT, ki je sofinanciran v okviru programa INTERREG - Osrednja Evropa.

Humana mesta

Slika: Humana mesta
0 7131

Humana mesta

izid in predstavitev mednarodne publikacije

6. 6. 2018 ob 19:00

V sklopu projekta Humana mesta, ki ga Urbanistični inštitut izvaja v okviru programa Ustvarjalna Evropa s še enajstimi evropskimi partnerji, je izšla publikacija Human Cities / Challenging the City Scale 2014-2018 / Investigation. 

Knjiga je rezultat skupnega raziskovalnega dela partnerjev projekta - izvedli so preko 80 študij primerov civilnih iniciativ, ki si prizadevajo za izboljšanje javnih prostorov v svojih lokalnih okoljih.

Prvi del predstavlja številne iniciative in aktivnosti, s katerimi prebivalci na ustvarjalen način preoblikujejo urbano okolje (med slovenskimi najdemo Skupaj na ploščad!, Odprta kuhna, Knjižnica pod krošnjami, idr.), v drugem delu pa partnerji podrobneje predstavijo primere ali teme, ki so še posebej relevantne za njihova okolja. Knjiga je tudi bogato opremljena s fotografijami.

Predstavitev knjige bo potekala 6. junija ob 19:00 v ljubljanski galeriji Dessa. Sodelovali bodo Josyane Franc (Cite du Design, mednarodni vodja projekta), Matej Nikšič (Urbanistični inštitut RS, vodja projekta v Sloveniji in sourednik), Isabele Daeron (sourednica), Robin Houterman (avtor prispevka) in Audrey Templier (oblikovalka).

Predstavitvi bo sledila otvoritev razstave Humana mesta – Skupne vrednote (Human Cities – Shared Values). Razstava prikazuje nabor civilnih iniciativ iz vseh partnerskih mest in izpostavlja skupne vrednote, ki posameznike in lokalne skupnosti povezujejo v prizadevanjih za kakovostnejši urbani prostor.

Knjiga je v elektronski obliki dostopna TUKAJ.

Novico o izidu publikacije pa si lahko preberete na tej povezavi.

Dogodek bo večinoma potekal v angleškem jeziku. Za več informacij pišite na info@uirs.si.

Vljudno vabljeni!

CONNECTING NATURE

Slika: CONNECTING NATURE
0 3082

CONNECTING NATURE

Drugo partnersko srečanje

V okviru projekta CONNECTIN NATURE bo od 11.6.-13.6. drugo srečanje projektnih partnerjev v Ioanini, Grčija.

Srečanje je namenjeno pregledu opravljenih zadanih nalog, poročanju vodij delovnih paketov in poročilom vodilnih mest o poteku dela z mesti, ki sledijo vodilnim mestom.

Srečanje bo potekalo v grškem mestu Ioanina, ki je eno od mest vključenih v projekt.

Predstavniki mesta Ioannine bodo predstavili dva projekta, z vidika:
1. kazalcev uspešnosti,
2. postopeka sooblikovanja, ki sodeluje z zainteresiranimi stranmi,
3. predlogov za tehnično izvedbo z vidika naravne rešitve in
4. finance, poslovne modele in razmišljanja o potencialu te naložbe za ustvarjanje inovacij in gospodarskega razvoja na območju.

Razvoj krajine in odprtega prostora na alpskih metropolitanskih območjih

Slika: Razvoj krajine in odprtega prostora na alpskih metropolitanskih območjih
0 3532

Razvoj krajine in odprtega prostora na alpskih metropolitanskih območjih

V projektu se osredotočamo na krajino v zaledju osrednjih mest metropolitanskih območij, ki je po eni strani izpostavljena pritiskom za različne rabe, po drugi strani pa zelo pomembna zaradi naravnih in kulturnih virov ter dediščine in kot dejavnik kvalitete življenja. Obravnavamo vprašanja razvoja, uporabe in upravljanja tega prostora.

Projekt poteka v programu Območje Alp, v njem sodeluje deset lokalnih in regionalnih oblasti ter izobraževalnih in raziskovalnih ustanov iz Avstrije, Francije, Italije, Nemčije in Slovenije. Vodilni partner je Mesto München, partner v Sloveniji pa Urbanistični inštitut Republike Slovenije.

Informacije o projektu so na voljo na spletnih straneh programa Območje Alp in Urbanističnega inštituta RS ter novičniku projekta.

Pripelji srečo v službo

Slika: Pripelji srečo v službo
0 8224

Pripelji srečo v službo

Nacionalna pobuda poteka od14. maja do 8. junija 2018

Tudi letos v sodelovanju s Slovensko kolesarsko mrežo pripravljamo projekt Pripelji srečo v službo. Mednarodne raziskave kažejo, da kolesarjenje vpliva na povečan občutek sreče. Povečevalo naj bi delovno učinkovitost ter posledično izboljševalo odnose s sodelavci. Zato vas vabimo, da se nam v trojicah ali kot posamezniki pridružite pri kolesarjenju.

Registrirajte se na spletni strani in do 8. junija 2018 beležite število prekolesarjenih kilometrov. Spremljajte tudi Facebook 
stran
 in ne zamudite priložnosti za lepe nagrade.

Prostorski informacijski sistem

Slika: Prostorski informacijski sistem
0 3799

Prostorski informacijski sistem

Poenostavljen dostop do prostorskih podatkov

Ministrstvo za okolje in prostor je vzpostavilo spletno mesto Prostorskega informacijskega sistema, ki po njihovih navedbah med drugim prinaša dostop do vseh podatkov o prostorskih aktih na enem mestu. Fizičnim in pravnim osebam so na voljo podatki za približno 160 občin, ki so že izdelale občinski prostorski načrt. Osrednja storitev portala je grafični pregledovalnik, prek katerega bo mogoč vpogled v prostorske podatke o veljavnih državnih prostorskih načrtih, o namenski rabi prostora iz veljavnih občinskih prostorskih načrtov in prostorskih redov občin, o omejitvah v prostoru ter v podatke o gradbenih in uporabnih dovoljenjih, evidentiranih po 1. juniju 2015.


Uporabne povezave:
Mogoč vpogled v vse veljavne občinske in državne prostorske načrte: http://storitve.pis.gov.si/pis-jv/informativni_vpogled.html
Prenos grafičnih podatkov: https://dokumenti-pis.mop.gov.si/javno/veljavni/

Vrednotenje pomenov odprtega prostora v območjih naselbinske dediščine

Slika: Vrednotenje pomenov odprtega prostora v območjih naselbinske dediščine
0 16121

Vrednotenje pomenov odprtega prostora v območjih naselbinske dediščine

Darja Marinček Prosenc

Knjižnica Urbanističnega inštituta RS, torek, 24. aprila 2017 ob 17.00 uri

Knjižnica Urbanističnega inštituta RS, torek, 24. aprila 2017 ob 17.00 uri, brezplačno predavanje v slovenskem jeziku

Z novim zakonom o urejanju prostora je bil v prostorsko načrtovanje uveden nov prostorsko izvedbeni akt: Odlok o urejanju podobe naselij in krajine. V zakonu je zapisano, da s tem odlokom občina ureja urbani in siceršnji prostorski razvoj na praviloma že izgrajenih območjih naselij, med drugim tudi za območja varstva kulturne dediščine. Poudarek je na urejeni podobi ter usklajeni in medsebojno dopolnjujoči rabi javnih in zasebnih površin. Odlok ureja in varuje podobo naselij in krajine tako, da določa pogoje, med drugim tudi za izvajanje negradbenih posegov v prostor. V sklopu predavanja bo predstavljeno: kaj je pomen v kontekstu prostorskega načrtovanja odprtega prostora in podobe naselij, raznolikost pomenov, zakaj vrednotiti pomene in kaj je predmet vrednotenja. Predstavljeni bodo konkretni primeri na več različnih lokacijah. Vrednotenje pomenov je eno izmed orodij za pripravo kakovostnih strokovnih podlag za nov prostorski izvedbeni akt.

Predavanje je organizirano v okviru dogodkov Meseca krajinske arhitekture.

Darja Marinček Prosenc je doktorirala na Fakulteti za arhitekturo, je magistra krajinske arhitekture in konservatorka za področje ohranjanja in varovanja območij kulturne dediščine. Od leta 1983 deluje na področju prostorskega načrtovanja. Od leta 1991 v podjetju POPULUS Prostorski inženiring vodi projekte na področju prostorskega načrtovanja in krajinske arhitekture.

Vljudno vabljeni na predavanje in pogovor, ki bo sledil.
Več informacij na info@uirs.si.


Avtor fotografije: Vladimir Mladenović


RSS
First56789111314

 

KONTAKT

Urbanistični inštitut Republike Slovenije
Trnovski pristan 2
1000 Ljubljana
ali p.p. 3419, 1115 Ljubljana


 Centrala + 386 (0)1 420 13 00
 Tajništvo + 386 (0)1 420 13 10
info@uirs.si
@UrbanInstitut
UIRS

KNJIŽNICA in INDOK CENTER

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 9.00 – 13.00

 + 386 (0)1 420 13 31, + 386 (0)31 581 528
  knjiznica@uirs.si

Loading
  • NOVIČNIK

    Bi bili radi obveščeni o novicah
    in delu Urbanističnega inštituta RS?

    Vpišite svoj e-naslov in se naročite!

Copyright 2024 by UIRS
Back To Top